Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

George Yancopoulos

Moderated Keynote: Incentivizing for Innovation: Challenges & Issues

Regeneron Pharmaceuticals

Francois Nader

An Executive Blueprint for Bringing Innovation to Market

Acceleron Pharma

Alex Denner

Keynote Chat: Strategies for Good Board Governance

Sarissa Capital Management

Nov 13
Show Filter
12:00pm - 12:45pm 45 mins
Registration
12:45pm - 1:45pm 60 mins
Networking Lunch
1:45pm - 2:00pm 15 mins
Opening Remarks
  • Contributor Janneke House - Special Advisor, Office of U.S. Senator Kirsten Gillibrand
  • Contributor John Westwood - Managing Partner, Huron
2:00pm - 2:30pm 30 mins
What's New, New York?

Meet some new leadership, new companies and discuss new developments in the regional life science landscape.

  • Panelist Jennifer Bland - CEO, NewYorkBio
  • Panelist Greg Mayes - President, CEO & Founder, Engage Therapeutics
  • Panelist Martin Vogelbaum - Managing Partner, Inning One Ventures
  • Moderator Robert Urban - Former/Retired Global Head, J&J Innovation, LLC
2:30pm - 3:00pm 30 mins
Moderated Keynote: Incentivizing for Innovation: Challenges & Issues
  • Speaker George Yancopoulos - President and Chief Scientific Officer, Regeneron Pharmaceuticals
  • Moderator Marc Tomassi - Managing Director, Huron Life Sciences
3:00pm - 3:30pm 30 mins
An Update on Early Stage Financing and Funding Initiatives in New York

Explore the latest developments real estate challenges and creating space for New York Life Sciences, as well as efforts being made in raising talent capital in the region's biotech community. Hear how a spirit of collaboration in support of a growing ecosystem in NY makes it unique.

  • Panelist Maria Gotsch - President and CEO, Partnership Fund for New York City
  • Panelist Robert Schneider - Associate Dean, NYU Technology Ventures and Partnerships, NYU School of Medicine
  • Panelist Doug Thiede - Senior Vice President of Life Sciences & Healthcare, New York City Economic Development Corporation (NYCEDC)
  • Moderator Janelle Anderson - Entrepreneur-in-Residence, Versant Ventures, Inc.
3:30pm - 4:00pm 30 mins
An Executive Blueprint for Bringing Innovation to Market

How might you build a biotech company in the tr-state area, that converts innovation into something that serves the patient? Sit in for a fireside chat with two industry leaders that can tell you how to implement actionable strategies around team building, board composition and commercial success.

  • Speaker Francois Nader - Chairman, Acceleron Pharma
  • Moderator Asa Abeliovich - Founder & CEO, Prevail Therapeutics
4:00pm - 4:30pm 30 mins
Networking Break
4:30pm - 5:00pm 30 mins
Spotlight: Tech Life Sciences

Meet some dynamic companies residing in New York Biotech as well as those creating the space and ecosystem for them to thrive. What makes the region ripe for emerging technology & innovation?

  • Panelist Edward Painter - Founder & CEO, A2A Pharmaceuticals
  • Panelist Boris Shor - Founder & CEO, Manhattan BioSolutions
  • Moderator Nicole McKnight - Managing Director, BioLabs, New York
5:00pm - 5:30pm 30 mins
Keynote Chat: Strategies for Good Board Governance

Sit in on a moderated keynote with Alex Denner, Chief Innovation Officer & Founding Partner at Sarrisa Capital Management.

  • Keynote Alex Denner - CIO, Sarissa Capital Management
  • Moderator Ron Cohen - President and CEO, Acorda Therapeutics
5:30pm - 5:45pm 15 mins
Closing Remarks
5:45pm - 6:45pm 60 mins
Cocktail Reception