Medicaid Managed Care Congress is part of the Informa Connect Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
May 22
Show Filter
7:45am - 8:25am 40 mins
Plenary Sessions
Registration
8:25am - 8:30am 5 mins
Plenary Sessions
Chairperson's Remarks
  • Alexander Shekhdar - Principal, Sycamore Creek Healthcare Advisors
8:30am - 9:00am 30 mins
Info
Plenary Sessions
CMS Interoperability and Patient Access Proposed Rule and Medicaid MCOs
  • Thomas Novak - Medicaid Interoperability Lead, Officer of Policy, Officer of the National Coordinator for Health IT, Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS)

The CMS Interoperability and Patient Access Proposed Rule introduces new policies that will expand access to health information and improve the seamless exchange of data in healthcare. This will enable better care coordination, better patient outcomes and reduced costs. Our proposals will help to break down existing barriers to interoperability and empower patients by giving them access to their health information. The policies in this proposed rule touch on all aspects of healthcare, from patients to providers to payers and researchers. The technology and standards we identify spark new opportunities for industry and researchers, while improving healthcare quality for all Americans. CMS will discuss the rule broadly and focus on sections of interest to Medicaid MCOs.

9:00am - 10:00am 60 mins
Plenary Sessions
Bridging the Gap Between Healthcare Organizations and Community Based Organizations
  • Moderator Sharon Williams - CEO, Williams Jaxon Consulting, LLC
  • Panelist Marisa Scala-Foley - Director, Aging and Disability Business Institute, National Association of Area Agencies on Aging
  • Panelist Jennifer Raymond - Chief Strategy Officer, Elder Services of Merrimack Valley
  • Panelist Paul Cantrell - Executive Director and CEO, Comprehensive Care Connections
  • Panelist Kathleen Cameron - Senior Director, Center for Healthy Aging, National Council on Aging
10:00am - 10:30am 30 mins
Plenary Sessions
Networking Break
10:30am - 11:15am 45 mins
Plenary Sessions
Dual Integration Post 2020
  • Cheryl Phillips, MD, AGSF - President and CEO, SNP Alliance, Inc.
11:15am - 12:15pm 60 mins
Plenary Sessions
The Future of Medicaid and Medicaid Expansion – Looking towards 2020
  • Jeff Myers - Executive Vice President, Strategic and External Relations, CareSource
12:15pm - 12:20pm 5 mins
Plenary Sessions
Conference Concludes