Medicaid Drug Rebate Program Summit (MDRP) is part of the Informa Connect Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Alice Valder Curran

Presentation Title TBD - Hogan Lovells

Hogan Lovells

Showing of Streams
8:05am - 8:15am

Chairpersons Opening Remarks

  • Edward McAdam - Director, Government Pricing, Contracting Operations and Analytics, Indivior Inc.
More
8:15am - 8:55am

Leading the Response Efforts to the State Drug Pricing Transparency Initiatives

  • Moderator Brian Bohnenkamp - Partner, FDA and Life Sciences, King & Spalding
  • Panelist Sabrina Aery - Director, Federal Executive Branch Strategy, Bristol-Myers Squibb
  • Panelist Jay McKinley - Government Pricing Compliance Director, Sandoz Inc.
  • Panelist Sheea Sybblis, JD, MBA - Senior Counsel, US Human Pharma Business Law, Boehringer-Ingelheim Pharmaceuticals, Inc.
More
8:55am - 9:35am
Info

General Session - King & Spalding

  • John Shakow - Partner, King & Spalding
More
9:35am - 10:10am

Presentation Title TBD - Hogan Lovells

  • Alice Valder Curran - Global Regulatory Practice Group Leader, Hogan Lovells
More
10:10am - 10:55am

Morning Networking & Exhibit Break

More
10:55am - 11:30am

HRSA Program Update

  • Krista Pedley, PharmD, MS, CAPT, USPHS - Director, Office of Pharmacy Affairs, Healthcare Systems Bureau, Health Resources & Services Administration (HRSA)
More
11:30am - 12:05pm

Reforming Medicaid in the Trump Era: Improving Access to Care by Competition

  • Scott Atlas, MD - David and Joan Traitel Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University
More
12:05pm - 12:45pm

Operational Implications of the AKS Proposed Rebate Rule Change

  • Jeremy Docken - CEO, Kalderos LLC
More
12:45pm - 1:45pm

Networking Lunch

More
Showing of Streams
3:20pm - 3:50pm

Afternoon Refreshments Break

More
Showing of Streams
5:20pm - 7:05pm

MDRP Main Day One Cocktail Reception

More
7:05am - 8:05am 60 mins
Registration and Breakfast
Registration and Breakfast
8:05am - 8:15am 10 mins
Chairpersons Opening Remarks
  • Edward McAdam - Director, Government Pricing, Contracting Operations and Analytics, Indivior Inc.
8:15am - 8:55am 40 mins
Leading the Response Efforts to the State Drug Pricing Transparency Initiatives
  • Moderator Brian Bohnenkamp - Partner, FDA and Life Sciences, King & Spalding
  • Panelist Sabrina Aery - Director, Federal Executive Branch Strategy, Bristol-Myers Squibb
  • Panelist Jay McKinley - Government Pricing Compliance Director, Sandoz Inc.
  • Panelist Sheea Sybblis, JD, MBA - Senior Counsel, US Human Pharma Business Law, Boehringer-Ingelheim Pharmaceuticals, Inc.
8:55am - 9:35am 40 mins
General Session - King & Spalding
  • John Shakow - Partner, King & Spalding
9:35am - 10:10am 35 mins
Presentation Title TBD - Hogan Lovells
  • Alice Valder Curran - Global Regulatory Practice Group Leader, Hogan Lovells
10:10am - 10:55am 45 mins
Morning Networking & Exhibit Break
10:55am - 11:30am 35 mins
HRSA Program Update
  • Krista Pedley, PharmD, MS, CAPT, USPHS - Director, Office of Pharmacy Affairs, Healthcare Systems Bureau, Health Resources & Services Administration (HRSA)
11:30am - 12:05pm 35 mins
Reforming Medicaid in the Trump Era: Improving Access to Care by Competition
  • Scott Atlas, MD - David and Joan Traitel Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University
12:05pm - 12:45pm 40 mins
Operational Implications of the AKS Proposed Rebate Rule Change
  • Jeremy Docken - CEO, Kalderos LLC
12:45pm - 1:45pm 60 mins
Networking Lunch
1:45pm - 1:50pm 5 mins
Track A: Calculations and Reporting Requirements: Challenges and Solutions
Chairperson's Remarks
  • Matt Elder - Government Programs Analyst, EVERSANA
1:45pm - 1:50pm 5 mins
Track B: Principles of Reimbursement and Contracting Strategy
Chairperson's Remarks
1:45pm - 1:50pm 5 mins
Track C: 340B - Policy and Process
Chairperson's Remarks
  • Mike Borgia - Group Director-Government Channel, Contract Strategy & Management, Johnson & Johnson Health Care Systems Inc
1:45pm - 1:50pm 5 mins
Track D: Analytics and Technology
Chairperson's Remarks
1:50pm - 2:35pm 45 mins
Track A: Calculations and Reporting Requirements: Challenges and Solutions
Evaluating Industry Changes and Adapting Your GP Framework
  • David Chan - Co-Founder and CEO, Riparian, LLC
1:50pm - 2:35pm 45 mins
Track B: Principles of Reimbursement and Contracting Strategy
Reimbursement Part B and IPI Issues
  • Douglas Helling - Associate General Counsel, UCB
1:50pm - 2:35pm 45 mins
Info
Track C: 340B - Policy and Process
How Inappropriate 340B Utilization Challenges Manufacturers Margins
  • Diane Weisbrod - Director of Operations, Government Programs, IQVIA
  • Michael Holzbauer - Sr. Principal and Account Director, IQVIA


The 340B Drug Discount Program has significant gross-to-net implications for many manufacturers. We will discuss how manufacturers maintain 340B Program Integrity through contracting and policy knowledge, real-time program monitoring, and dispute resolution practices to protect their company and preserve resources for intended 340B patients.

1:50pm - 2:35pm 45 mins
Track D: Analytics and Technology
Panel: The Need for a New Category - Drug Discount Management
  • Micah Litow - Chief Operating Officer, Kalderos
2:35pm - 3:20pm 45 mins
Track A: Calculations and Reporting Requirements: Challenges and Solutions
Class of Trade: History, Evolution and Best Practices
  • Marijo Bustos - Director Government Program & Commercial Compliance, Prometic
  • Robert Blank - Managing Consultant, EVERSANA
2:35pm - 3:20pm 45 mins
Track B: Principles of Reimbursement and Contracting Strategy
Reimbursement Part D and Market Access Update
  • Meenakshi Datta - Partner, Sidley Austin
2:35pm - 3:20pm 45 mins
Info
Track C: 340B - Policy and Process
340B Regulatory and Oversight Update
  • Matt Fornataro - Counsel, Arnold & Porter

This presentation will address the most up-to-date happenings in the 340B Program, including implementation of the CMP and Ceiling Price Final Rule and related compliance issues.

2:35pm - 3:20pm 45 mins
Info
Track D: Analytics and Technology
Robot Process Automation - Case Study of Success
  • Alexis Arroyo - Senior Director, Pricing, Contracting & Market Access, HighPoint Solutions
  • Karl Ramas - Principal, Pricing, Contracting & Market Access, HighPoint Solutions
3:20pm - 3:50pm 30 mins
Afternoon Refreshments Break
3:50pm - 4:35pm 45 mins
Track A: Calculations and Reporting Requirements: Challenges and Solutions
GP Considerations to Proposed Change to Safe Harbor Rule for PBMs - KPMG
3:50pm - 4:35pm 45 mins
Track B: Principles of Reimbursement and Contracting Strategy
Louisiana’s Hepatitis C Subscription Model: A Novel Supplemental Rebate Agreement
  • Marcus Bachhuber, MD, MS, FACP - Chief Medical Officer, Bureau of Health Services Financing (Medicaid), Louisiana Department of Health
3:50pm - 4:35pm 45 mins
Track C: 340B - Policy and Process
Operational Overview of Pricing System and Manufacturer Requirements
  • Julie Zadecky, PharmD, BCNP - Pharmacist, Officer of Pharmacy Affairs, Health Care Systems Bureau, Health Resources & Services Administration (HRSA)
  • Josh Hardin, MLT, BSN/RN, MBA - Senior Public Health Analyst, Office of Pharmacy Affairs, Health Resources Services Administration (HRSA)
3:50pm - 4:35pm 45 mins
Track D: Analytics and Technology
Best Practices for Managing New Rebates and Agreements within your Current Templates and Systems
4:35pm - 5:20pm 45 mins
Info
Track A: Calculations and Reporting Requirements: Challenges and Solutions
Panel: Data Integrity Best Practices
  • Moderator Jake Keenan - General Manager, Contract Performance Solutions, IQVIA
  • Panelist Jill Page - Director Government Pricing Strategy Analysis, Fresenius Medical Care
  • validating transactional data
  • integrity of class of trade scheme
  • building flags/alerts for changes into transaction system
4:35pm - 5:20pm 45 mins
Track B: Principles of Reimbursement and Contracting Strategy
Contracting Strategy from Targeting to Contract Execution
4:35pm - 5:20pm 45 mins
Track C: 340B - Policy and Process
Panel: 340B Best Practices: Self-Disclosures and Good Faith Disputes
  • Moderator Cathy Burton-Meza - Compliance Manager, Contracts, Gilead Sciences, Inc.
  • Panelist Mujeeb Rafiuddin - 340B National Account Manager, Genentech
  • Panelist Noreen Palinkas - Director of Pharmacy Compliance, Boston Medical Center
  • Panelist Charles Washington, CFE, CPP, CICA - Director, Fraud Investigation Group, Pfizer
  • Panelist Aaron Vandervelde - Managing Director, Berkeley Research Group, LLC
5:20pm - 7:05pm 105 mins
MDRP Main Day One Cocktail Reception