Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jan 29
Show Filter
7:30am - 8:00am

Registration and Breakfast

More
8:00am - 8:30am

Chairpersons' Opening Remarks

More
Showing of Streams
Showing of Streams
12:30pm - 1:45pm

Networking Lunch

More
Showing of Streams
5:00pm - 6:00pm

Cocktail Reception

More
7:30am - 8:00am 30 mins
Registration and Breakfast
8:00am - 8:30am 30 mins
Chairpersons' Opening Remarks
8:30am - 9:00am 30 mins
Info
Driving Innovation
Drug Delivery Efficacy - an IT job?
  • Michael Meissner - CTO and VP, MED Tech, Device Development, Sanofi

A common challenge for pharma is the high variability in measured outcome of drugs between clinical trials and real world use, especially in some of the costly chronic disease areas. With drug delivery data increasingly being digitized, opportunities arise to leverage IT to combine that data with other data sources (GPS, BGM/CGM, activity, nutrition, etc.), ultimately reducing the performance gaps between clinical trials and real world use. Leveraging IT goes well beyond “there is an app for this” as data needs to be collected, stored, analyzed and turned into meaningful insights for physicians, care teams and patients alike to improve the adherence. My Dose Coach is an IT solution for diabetes insulin dosing, collecting physicians’ data on titration schemes as well as the daily blood glucose and insulin data from patients to advise them according to their physican’s prescription. The solution includes a data backend, a patient app, and web access for physician and administrators to manage their clinic and patients. With an effective discussion occurring between physicians and patients, there is demand for additional data sources to be added in order to further enrich the dialogue as well as learning, allowing patients to make decisions based on these gained insights. Drug delivery efficacy is becoming an IT job requiring pharma companies to adopt new skills and capabilities in order to play in such a digital drug delivery world.


8:30am - 11:00am 150 mins
Info
partneringONE®
20+ Hours of partneringONE® Meeting Potential in 2018

Leverage partneringONE® to identify and qualify technology leads and close the deal that expands your product lifecycle.

  • Conduct more meetings at one conference than in the rest of the year
  • Contact existing and potential partners prior to the conference
  • Manage all your conference activities in one place
  • Your meetings will be prescheduled to maximize your time on site.
9:00am - 9:30am 30 mins
Driving Innovation
Innovation in Drug Delivery
  • Uri Baruch - Head of Drug Delivery, Cambridge Design Partnership
9:30am - 10:00am 30 mins
Info
Driving Innovation
Science Innovation Strategies and Future Pipeline

Stanko Skrtic, MD, MBA, Associate Professor, Senior Science & Innovation Medical Director, Innovation Strategies
& External Liaison, AstraZeneca

10:00am - 10:45am 45 mins
Driving Innovation
Morning Networking & Exhibition Break
10:45am - 11:15am 30 mins
Driving Innovation
AI and Big Data
11:15am - 12:00pm 45 mins
Patient Centricity
Panel: Creating Value in Your Patient Centric Platform
  • Moderator Srini Sridharan, Ph.D. - Group Director, Materials Science & Engineering, Bristol-Myers Squibb
11:15am - 12:15pm 60 mins
partneringONE®
20+ Hours of partneringONE® Meeting Potential in 2018
12:00pm - 12:30pm 30 mins
Patient Centricity
Matching Devices with Users a case study
  • Molly Story - Senior Director, Global Usability Engineering and Risk Management, Sanofi, USA
12:30pm - 1:45pm 75 mins
Networking Lunch
1:45pm - 2:15pm 30 mins
Info
Track 3: Case Studies: Drug Delivery Partnerships
Usability- Best Technologies and Partnerships for User Needs

Matt Huddleston, EVP and Chief Technical Officer, Enable Injections
Mark Destefano, Teva

1:45pm - 2:15pm 30 mins
Track 4: Formulations
Combination Delivery with Multiple Formulations
  • Diane Doughty, Ph.D. - Senior Scientist, Drug Delivery & Device Development, MedImmune
1:45pm - 4:45pm 180 mins
Info
partneringONE®
Profile. Search. Meet

More than 500 meetings expected in 2018.

Be sure to sign-up early for maximum partnering and exposure in 2018!

2:15pm - 2:45pm 30 mins
Track 3: Case Studies: Drug Delivery Partnerships
Case Study
2:15pm - 2:45pm 30 mins
Track 4: Formulations
Oral Peptide Delivery - Changing Standard of Care
  • Randall Mrsny, PhD - Professor, Department of Pharmacy and Pharmacology, University of Bath
2:45pm - 3:15pm 30 mins
Track 3: Case Studies: Drug Delivery Partnerships
Case Study: No Man (or company) is an Island - A Strategic Partnering Success Study
  • Doug Nesta - Director, Biopharm Product Sciences, GlaxoSmithKline
2:45pm - 3:15pm 30 mins
Track 4: Formulations
Peptide Nanfibers as Tardeted Therapies for Gioblastoma Multiforme
  • Aikaterini Lalatsa, Ph.D. - Senior Lecturer, University of Portsmouth
3:15pm - 4:00pm 45 mins
Track 3: Case Studies: Drug Delivery Partnerships
Networking Refreshment Break
3:15pm - 4:00pm 45 mins
Track 4: Formulations
Networking Refreshment Break
4:00pm - 4:30pm 30 mins
Track 3: Case Studies: Drug Delivery Partnerships
Case Study TBD
4:00pm - 4:30pm 30 mins
Track 4: Formulations
Industry Update: CMS Drug Delivery
4:30pm - 5:00pm 30 mins
Track 3: Case Studies: Drug Delivery Partnerships
Drug Device Development: Adapting to a New Normal
  • Karthik Balasubramanian - Associate Director, Global Device R&D, Teva
4:30pm - 5:00pm 30 mins
Track 4: Formulations
Case Studies: Enhanced Bioavailability of Poorly Soluble Drugs
  • Albert Mihranyan, PhD - Professor of Nanotechnology, Wallenberg Academy Fellow, Nanotechnology and Functional Materials, Department of Engineering Sciences, Uppsala University
5:00pm - 6:00pm 60 mins
Cocktail Reception