Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
7:00am - 8:00am

Registration

More
Showing of Streams
9:45am - 10:15am

Morning Coffee & Networking

More
Showing of Streams
Showing of Streams
2:30pm - 2:45pm

Afternoon Coffee and Networking

More
Showing of Streams
5:00pm - 6:30pm

Grand Opening of the Poster & Exhibit Hall and Cocktail Reception

More
7:00am - 8:00am 60 mins
Registration
8:00am - 8:15am 15 mins
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Chairperson's Opening Remarks
8:00am - 8:15am 15 mins
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Chairperson's Opening Remarks
8:00am - 8:15am 15 mins
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Chairperson's Opening Remarks
8:15am - 8:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Innovative solutions from Industry 4.0
  • Jian Irish - Global Head of Manufacturing, Kite Pharma, USA
  • Potential to providing real-time visibility
  • Control across complex cell and gene therapy supply chains
  • QbD
  • How can industry 4.0 drive the industry towards increased industrialization?
8:15am - 8:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Innovative solutions from Industry 4.0
  • Jian Irish - Global Head of Manufacturing, Kite Pharma, USA
  • Potential to providing real-time visibility
  • Control across complex cell and gene therapy supply chains
  • QbD
  • How can industry 4.0 drive the industry towards increased industrialization?
8:15am - 8:45am 30 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Innovative solutions from Industry 4.0
  • Jian Irish - Global Head of Manufacturing, Kite Pharma, USA
  • Potential to providing real-time visibility
  • Control across complex cell and gene therapy supply chains
  • QbD
  • How can industry 4.0 drive the industry towards increased industrialization?
8:45am - 9:15am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Designing production facilities of the future
  • John Heffernan - V.P. Commercial Manufacturing, Astellas
  • Case study
  • How can facilities be produced to meet the potential demand of cell and viral vectors
  • What needs to change and what innovations are being made
8:45am - 9:15am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Designing production facilities of the future
  • John Heffernan - V.P. Commercial Manufacturing, Astellas
  • Case study
  • How can facilities be produced to meet the potential demand of cell and viral vectors
  • What needs to change and what innovations are being made
8:45am - 9:15am 30 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Designing production facilities of the future
  • John Heffernan - V.P. Commercial Manufacturing, Astellas
  • Case study
  • How can facilities be produced to meet the potential demand of cell and viral vectors
  • What needs to change and what innovations are being made
9:15am - 9:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Patient specific therapies and the need for a paradigm shift
  • How innovation could lead to a more flexible process based on having enhanced product and process understanding
  • How would this then be adaptable to manage critical sources of variability
  • Potential for Analytical Technologies (PAT) comprised of sensors with multivariate data analytics and control algorithms as well as electronic data records and enterprise systems to enable efficient knowledge sharing across components in the supply chain
9:15am - 9:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Patient specific therapies and the need for a paradigm shift
  • How innovation could lead to a more flexible process based on having enhanced product and process understanding
  • How would this then be adaptable to manage critical sources of variability
  • Potential for Analytical Technologies (PAT) comprised of sensors with multivariate data analytics and control algorithms as well as electronic data records and enterprise systems to enable efficient knowledge sharing across components in the supply chain
9:15am - 9:45am 30 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Patient specific therapies and the need for a paradigm shift
  • How innovation could lead to a more flexible process based on having enhanced product and process understanding
  • How would this then be adaptable to manage critical sources of variability
  • Potential for Analytical Technologies (PAT) comprised of sensors with multivariate data analytics and control algorithms as well as electronic data records and enterprise systems to enable efficient knowledge sharing across components in the supply chain
9:45am - 10:15am 30 mins
Morning Coffee & Networking
10:15am - 10:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Developing potency strategies for gene therapy products
  • Currently analytical methods can be seen as unsustainable i.e. animal potency
  • How can manufacturers things of quality from an early stage?
10:15am - 11:15am 60 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Discussion Panel: Outsourcing vs. Insourcing – What is the best path to take?
  • Zeke Johnston - Senior Manager, Kite Pharma Inc

Looking for 3-5 panellists to join this session that will be looking at:

 

  • Outsourcing models for cell and gene therapies
  • Auto vs. allo
  • What is the best timeline if you are considering outsourcing?
  • When to make the call and make the move?
  • Should a CMO be used early phase? Or once you reach BLA?
  • Why wouldn’t you outsource?
  • Are there different solutions dependent on product type?
  • Does one choice result in a more financially viable product?
10:15am - 11:15am 60 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Dual Dialogue: Technology showcase – What are the latest and greatest applications for genetically modifying cells, T cells or AAV?

Looking for 2 speakers to come and present on one of the below topics:

 

  • CRISPR
  • Zing Finger
  • RNA Knockdown
  • Exome Skipping
  • Modified MScs


With specific feedback on:

 

  • How to do this in a sustainable, scalable manner
  • Do these options offer an opportunity to mitigate concerns around scalable manufacturing?
10:45am - 11:15am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Rapid high throughput automated analytical solutions – removing variability
  • Assay case study
  • How can automation be implemented in the analysis of the assays as well in the process itself?
11:15am - 11:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Molecular characterization of gene therapy vectors - digital PCR is already here, high-throughput sequencing is next in line
  • David Dobnik - Scientific Associate, National Institute of Biology, Slovenia
  • Moving from qPCR to digital PCR
  • Identification of nucleic acid impurities and their localization
  • High-throughput sequencing for thorough characterization of nucleic acid content
11:15am - 11:45am 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Technology evaluation – when and how to innovate?
  • Lior Raviv - Vice President, Pluristem Therapeutics Inc.
  • Feedback and examples of when a manufacturer has successfully worked with technology platforms to advance timelines and drive towards commercialization of a product
11:15am - 11:45am 30 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Exosomes and their potential for scalable manufacturing platforms
  • Feedback on clinical advancement
  • Transition from bench-scale to clinical production
  • Do they offer a potentially scalable manufacturing platform?
11:45am - 12:20pm 35 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Spotlight Presentation

Use this event to raise your corporate profile and demonstrate your products and services to our targeted, multidisciplinary audience. By joining us in sponsoring and exhibiting at this event, you will be able to:

  • Use an exhibition stand to meet new clients in the main networking area
  • Raise your corporate profile and shape your corporate image with logo placement
  • Ensure market presence as a thought leader with a speaking position

For sponsorship and exhibition opportunities please contact: Kristin Skahan; Email: kristin.skahan@knect365.com


 

11:45am - 12:20pm 35 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Spotlight Presentation

 Use this event to raise your corporate profile and demonstrate your products and services to our targeted, multidisciplinary audience. By joining us in sponsoring and exhibiting at this event, you will be able to:

  • Use an exhibition stand to meet new clients in the main networking area
  • Raise your corporate profile and shape your corporate image with logo placement
  • Ensure market presence as a thought leader with a speaking position

For sponsorship and exhibition opportunities please contact: Kristin Skahan; Email: kristin.skahan@knect365.com

 

11:45am - 12:20pm 35 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Spotlight Presentation

Use this event to raise your corporate profile and demonstrate your products and services to our targeted, multidisciplinary audience. By joining us in sponsoring and exhibiting at this event, you will be able to:

  • Use an exhibition stand to meet new clients in the main networking area
  • Raise your corporate profile and shape your corporate image with logo placement
  • Ensure market presence as a thought leader with a speaking position

For sponsorship and exhibition opportunities please contact: Kristin Skahan; Email: kristin.skahan@knect365.com

 

1:30pm - 2:00pm 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Redefining what it takes to make a good cell
  • How spending time fully characterizing your cell can cut process time in the long run
  • Results in needing less cells
  • Making sure critical machinery (your cell) is functioning properly
1:30pm - 2:00pm 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Instrumentation and mechanisms to drive efficient therapies
  • How can next generation manufacturing create feedback loops?
  • Artificial intelligence and other applications
  • How does bioinformatics relate back to personalized treatments?
1:30pm - 2:00pm 30 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Rapid clinical plans and anticipating process change
  • How do you handle comparability and process change in a really rapid clinical plan?
  • When is best to implement/change parts of the process?
  • Potency assays, CQA’s and developing cGMP assays
2:00pm - 2:30pm 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Bioprocessing
Spotlight Presentation

Use this event to raise your corporate profile and demonstrate your products and services to our targeted, multidisciplinary audience. By joining us in sponsoring and exhibiting at this event, you will be able to:

  • Use an exhibition stand to meet new clients in the main networking area
  • Raise your corporate profile and shape your corporate image with logo placement
  • Ensure market presence as a thought leader with a speaking position

For sponsorship and exhibition opportunities please contact: Kristin Skahan; Email: kristin.skahan@knect365.com


2:00pm - 2:30pm 30 mins
Info
Cell, Gene and CART Therapy Commercialization
Spotlight Presentation

Use this event to raise your corporate profile and demonstrate your products and services to our targeted, multidisciplinary audience. By joining us in sponsoring and exhibiting at this event, you will be able to:

  • Use an exhibition stand to meet new clients in the main networking area
  • Raise your corporate profile and shape your corporate image with logo placement
  • Ensure market presence as a thought leader with a speaking position

For sponsorship and exhibition opportunities please contact: Kristin Skahan; Email: kristin.skahan@knect365.com


2:00pm - 2:30pm 30 mins
Info
Pre-clinical and Clinical Development for Cell, Gene and CART Therapies
Spotlight Presentation

Use this event to raise your corporate profile and demonstrate your products and services to our targeted, multidisciplinary audience. By joining us in sponsoring and exhibiting at this event, you will be able to:

  • Use an exhibition stand to meet new clients in the main networking area
  • Raise your corporate profile and shape your corporate image with logo placement
  • Ensure market presence as a thought leader with a speaking position

For sponsorship and exhibition opportunities please contact: Kristin Skahan; Email: kristin.skahan@knect365.com


2:30pm - 2:45pm 15 mins
Afternoon Coffee and Networking
2:45pm - 3:30pm 45 mins
Keynotes
Keynote
3:30pm - 4:15pm 45 mins
Keynotes
Keynote
4:15pm - 5:00pm 45 mins
Keynotes
Keynote
5:00pm - 6:30pm 90 mins
Grand Opening of the Poster & Exhibit Hall and Cocktail Reception