Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

John Maraganore, PhD

Moderated Keynote

Alnylam Pharmaceuticals, Inc

May 09
Show Filter
7:45am - 8:45am 60 mins
Registration and Networking Breakfast
8:45am - 9:00am 15 mins
Welcome and Opening Remarks
  • Stephen Cutler - CEO, ICON
  • John Nicols, MBA - President and Chief Executive Officer, Codexis, Inc.
  • Cissy Young, PhD - Executive Director, Russell Reynolds Associates
9:00am - 9:30am 30 mins
Moderated Keynote
  • John Maraganore, PhD - Chief Executive Officer, Alnylam Pharmaceuticals, Inc
  • Moderator Christoph Westphal, MD, PhD - Co-Founder and Partner, Longwood Fund
9:30am - 10:00am 30 mins
State of the Industry
  • Ron Cooper - President and CEO, Albireo Pharma
  • Robert Coughlin - President and CEO, Massachusetts Biotechnology Council
  • Laurie Keating - SVP, General Counsel & Secretary, Alnylam Pharmaceuticals
  • James Xue - CEO, CANbridge Life Sciences
  • Moderator David Barrow - Head of the Biopharma, Life Sciences and MedTech practice for the Americas, L.E.K. Consulting
10:00am - 10:30am 30 mins
Biotech Deal-Making and Collaborative Partnerships
  • Girish Aakalu - VP, Ipsen
  • Eric Falcand, MBA - Senior Vice President, Head of Business Developement & Licensing, Servier Monde
  • Kia Motesharei, PhD - Head of Business Development, Neurology and Immunology, EMD Serono, a division of Merck KGaA
  • Laurence Reid, PhD - President and Chief Executive Officer, Warp Drive Bio, LLC
  • Phil Tinmouth, MBA - Vice President and Head, Business Development & Alliance Management, Vertex Pharmaceuticals
  • Susan Washer - CEO, AGTC
  • Moderator Melissa Bradford-Klug, MBA - Chief Business Officer, Keryx Biopharmaceuticals
10:30am - 11:00am 30 mins
Networking Break
11:00am - 11:30am 30 mins
Raising Talent Capital
  • Michael Bailey, MBA - President and CEO, AVEO Oncology
  • John Cerio - SVP & Global Head of HR, Orchard Therapeutics
  • Halley Gilbert, Esq - Senior Vice President & Chief Legal Officer, Ironwood Pharmaceuticals, Inc.
  • Praveen Tipirneni, M.D. - President and CEO, Morphic Therapeutics, Inc.
  • Michel Vounatsos - President and Chief Executive Officer, Biogen
  • Moderator Cissy Young, PhD - Executive Director, Russell Reynolds Associates
11:30am - 12:00pm 30 mins
Evolving Regulatory Landscapes: Generating Evidence for Regulatory Approval
  • John Alam - Founder and CEO, EIP Pharma
  • Thomas Lönngren, PhD - Strategy Advisor, NDA Group
  • Gilmore O'Neill, MMedSc - Senior Vice President, Late Stage Clinical Development, Biogen Idec
  • Alvin Shih - CEO, Enzyvant
  • Moderator Stephen Cutler - CEO, ICON
12:00pm - 12:30pm 30 mins
Building a Biotech: Strategies for Success & Learning from Setbacks
  • Grace Colón, PhD - CEO and President, InCarda Therapeutics
  • John Herrmann, PhD - Chief Strategy Officer and Executive Vice President, Oncology, Elstar Therapeutics
  • Alison Lawton - President and Chief Operating Officer, Kaleido Biosciences
  • David Lucchino, MBA - Co-founder, President and Chief Executive Officer, Frequency Therapeutics, Inc.
  • Moderator Laurence Reid, PhD - President and Chief Executive Officer, Warp Drive Bio, LLC
12:30pm - 1:30pm 60 mins
Networking Lunch
1:30pm - 2:00pm 30 mins
Utilizing Real World Data to Improve & Enhance Clinical Trials
  • Steven Perrin, PhD - Chief Executive Officer and Chief Scientific Officer, ALS Therapy Development Institute
  • Arndt Rolfs - CEO, Centogene
  • Moderator Thomas Lönngren, PhD - Strategy Advisor, NDA Group
2:00pm - 3:00pm 60 mins
Therapeutic Market Focus
  • Jim Burns - CEO & President, Casebia Therapeutics
  • Matthew Henn, PhD - Senior Vice President and Head of Drug Discovery & Bioinformatics, Seres Therapeutics
  • Thomas de Vlaam - CEO, Amylon Therapeutics
  • Moderator Philippe Lopes-Fernandes - Senior Vice President, Global Head of Business Development & Alliance Management, EMD Serono, a division of Merck KGaA
3:00pm - 3:30pm 30 mins
Networking Break
3:30pm - 4:00pm 30 mins
Leveraging Synthetic Biology for Biopharma Innovation
  • John Baldoni - Sr. VP, In Silico Discovery Performance Unit, GlaxoSmithKline
  • Ena Cratsenburg - Chief Business Officer, Ginkgo Bioworks
  • Matt Truppo - Executive Director, Merck
  • Moderator John Nicols, MBA - President and Chief Executive Officer, Codexis, Inc.
4:00pm - 4:30pm 30 mins
Fireside Chat: Emerging Technologies with the Potential to Disrupt the Current Biopharma Business Model.
  • Keynote Speaker Corey McCann, MD, PhD - Founder and Chief Executive Officer, Pear Therapeutics, Inc.
  • Moderator Arthur Hiller - CEO, Antyllus Therapeutics
4:30pm - 5:00pm 30 mins
Boston Biotech Lifetime Achievement Award

Honoring Biogen's 40th Anniversary

  • Recipients Phillip Sharp - Institute Professor, Koch Institute MIT
  • Recipients Michel Vounatsos - President and Chief Executive Officer, Biogen
5:00pm - 6:00pm 60 mins
Cocktails and Hors d'oeuvres
6:00pm - 6:05pm 5 mins
Close of Day 1