Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:50 09:00 (10 mins)

Main agenda

Opening remarks from the chairperson- Mike Baldry

  • Michael Baldry - Regulatory Affairs Manager, Lanxess

09:00 10:00 (60 mins)

Main agenda

Pain Points’ Panel Discussion with Member States & Industry- Exploring Product Families, M.R & Other Key Issues

Submit your ‘pain points’ during the networking break sessions. Pain points are areas that you find to be challenging and points that you would like guidance on. This could be on specific topics or perhaps topics that have been addressed throughout the conference.

Discussion points may include, for example: 

  • How do authorities process applications for same biocidal products? 
  • Perspectives on biocidal product families and how these are currently defined in the BPR 
  • Experiences with union authorisations so far and the process involved 
  •  Understanding the process and challenges authorities face with mutual recognition 
  • Best practice for managing dossiers to ensure approval from authorities
  • Maristella Rubianni - Regulatory Authority, Istituto Superiore di Sanita
  • Mary Iakovidou, KEMI
  • Edmund Plattner - Former Regulatory Authority, Former Federal Ministry for Agriculture Foresty Environment Water
  • Marcel Hulsman - Account Manager, Biocides, Ctgb

10:00 10:30 (30 mins)

Main agenda

Morning coffee break

10:30 11:00 (30 mins)

Main agenda

Case study experience of writing a dossier


  • Practical findings of writing your own dossier
  • Challenges and hurdles
  • Learning and findings from writing your own dossier


  • John Chewins - Manager, Bioquell

11:00 11:30 (30 mins)

Main agenda

R4BP experiences from Pelgar

  • Anne Withall - Regulatory Manager, Pelgar

11:30 12:00 (30 mins)

Main agenda

Efficacy issues for insecticides

  • Sándor Karikás - Regulatory Affairs- Biocides, Babolna-bio

12:00 13:30 (90 mins)

Main agenda

Lunch & networking break

13:25 13:55 (30 mins)

Main agenda

Member State perspective: Sharing first experiences with Union Authorisation (UA)

  • Key experiences with UA so far from the MS perspective
  • Outlining the timelines and deadlines involved with UA applications
  • Understanding MS thoughts and opinions on the first UA applications
  • Practical advice for approaching ECHA to see if certain product types are suitable for the UA route
  • Marcel Hulsman - Account Manager, Biocides, Ctgb

13:55 14:25 (30 mins)

Main agenda

Interactive session regarding Union Authorisation

  • Marcel Hulsman - Account Manager, Biocides, Ctgb

14:25 15:00 (35 mins)

Main agenda

Exploring risk assessments for biocides

  • Irene McGrath - Managing Director, Kerona

15:05 15:35 (30 mins)

Main agenda

Afternoon tea & networking break

15:30 16:00 (30 mins)

Main agenda

China Disinfectants Regulation System and detailed Compliance Strategy

  • Disinfectant products in China are regulated by health administration departments both at national and provincial level.
  • The reform of China disinfectant regulation in 2014 provides many opportunities and challenges for multi-national companies.
  • To give related enterprises whose target market is China a further insight into this regulation and assist them better comply with it.
  • The current disinfectant regulatory framework, compliance approach and requirements

 Future trend of supervision requirements, comparison of compliance with the similar products under EU BPR

  • Vivian Chen - Regulatory specialist, REACH24H

16:00 16:45 (45 mins)

Main agenda

Renewal of rodenticides- what can we learn from industry's current experience with this?

  • Sara Lodini - Regulatory Affairs Manager, Activa
  • Gabrielle Cor - Regulatory Affairs Team Manager, Liphatech

16:45 16:45 (0 mins)

Main agenda

End of Conference