Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 09
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
BioAnalytical
Chairperson's Opening Remarks
09:10 - 09:40 30 mins
BioAnalytical
Method validation based on total error
  • Harry Yang - Senior Director, Medimmune, USA
more
09:40 - 10:10 30 mins
BioAnalytical
Global regulations for bioanalytical method development and validation
  • Anne-Marie Murphy - Global Lead, Pfizer
  • Declan Lowney - Associate Director, Janssen
more
  • What are the expectations of the FDA vs. EMA vs. Asian regulators for method development, validation and transfer?
  • Experiences with meeting global regional regulatory requirements
  • ICH harmonising requirements
  • Sharing strategies used to meet expectations
10:10 - 10:40 30 mins
BioAnalytical
Spotlight session
10:40 - 11:20 40 mins
Morning Coffee
11:20 - 11:50 30 mins
BioAnalytical
Demystifying the USP Chapters on Bioassay Development and Analysis
  • Steven Walfish - Principal Scientist and Standards Liaison, USP
more

USP Chapter <1032>, Design and Development of Bioassay provides a framework for bioassay development, though many of the statistical concepts are not implemented from lack of understanding. This talk will cover the use of different statistical designs and analysis for developing a bioassay that is robust.

11:50 - 12:20 30 mins
BioAnalytical
Spotlight session
12:20 - 12:50 30 mins
BioAnalytical
The use of sensitivity analysis to set acceptance criteria in the validation of biological assays
  • Graham Healey - Senior Biostatistician, Oncimmune
more
12:50 - 13:20 30 mins
Lunch
13:20 - 14:10 50 mins
BioAnalytical
Live Labs
14:10 - 14:40 30 mins
BioAnalytical
Implementing bioassays for a kλ-Body
  • Anaëlle Dos Santos - Head of Bioanalytics Unit, Novimmune
more

A comprehensive suite of highly sensitive and complementary binding and reporter gene assays have been implemented to assess the potency of a kλ-Body as part of product quality analysis and characterization studies.  Results obtained using the different assays were correlated to demonstrate the assays stability indicating properties, locate degradations and initiate the identification of critical quality attributes.

14:40 - 15:10 30 mins
BioAnalytical
High-throughput Release N-glycan Method for Product Quality Assessment
  • Vithiya Vimalraj - Associate Scientist, GlaxoSmithKline
more

N-Glycosylation of biotherapeutics is an important critical quality attribute. Glycans can influence protein stability, serum clearance, immunogenicity and pharmacokinetics. Therefore it is crucial to monitor the full glycan profile of a glycoprotein throughout discovery, clinical and manufacturing phases. A High-throughput RapifluorMS N-glycan method has been employed in our lab to address the challenges that are encountered with product quality support and meet aggressive timelines. This presentation will provide an overview of the development workflow to automate all the steps from sample preparation to data analysis of the RapifluorMS released N-glycan analysis.

15:10 - 15:40 30 mins
BioAnalytical
Spotlight session
15:40 - 16:10 30 mins
Afternoon Coffee
16:10 - 16:40 30 mins
BioAnalytical
Biotherapeutics Formulation Design in the Age of Lab Automation and Biological Performance Screening
  • Kathrin Schäker-Theobald - Senior Scientist I, NBE HTS Operation & Analytics, AbbVie Deutschland
more
  • An overlook of the evolution of our automation line addressing scientific as well as data handling matters.
16:40 - 17:10 30 mins
BioAnalytical
Round-Table Discussion: Automating analytical workflows
  • Mario Richter - Principal Scientist DMPK-BA, AbbVie Deutschland GmbH & Co. KG, Germany
more
  • Future focuses
  • Data analysis and evaluation strategies
  • Moving away or moving on to alternatives
  • Strategies to implement automation into existing workflows
17:10 - 18:40 90 mins
End of Day Two