Informa Life Sciences is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 10
Show Filter
7:00am - 8:10am 70 mins
Registration
8:10am - 8:15am 5 mins
Conference Opening and Welcome
8:15am - 8:45am 30 mins
AI and It’s Potential Role in the Revolution of Drug Discovery
Applying AI in early phase oncology clinical trails
  • Greg Miller - Principal Data Scientist, Berg Health
8:45am - 9:15am 30 mins
AI and It’s Potential Role in the Revolution of Drug Discovery
Harnessing data sciences for drug combination discovery
  • Jonathan Dry - Director, AstraZeneca
9:15am - 9:45am 30 mins
AI and It’s Potential Role in the Revolution of Drug Discovery
Using AI to discover novel therapeutics for fibrosis
  • Asim Siddiqui - CTO, NuMedii
9:45am - 10:15am 30 mins
Morning Coffee and Networking
10:15am - 10:45am 30 mins
AI and It’s Potential Role in the Revolution of Drug Discovery
RNA-seq data as a vehicle for the discovery of new therapeutic assets
  • Martin Ackerman - CTO & CO-Founder, Evisagenics
10:45am - 11:15am 30 mins
AI and It’s Potential Role in the Revolution of Drug Discovery
Designing drugs using a hybrid combination of AI and scientific modelling
  • Ed Addison - Chief Executive Officer, Cloud Pharmaceuticals
11:15am - 11:45am 30 mins
Info
Algorithms for Image-Based & Non-invasive Biomarker Detection
Digitally Detecting Developing Diseases – Computational Intelligence Synergistically Applied to Medical data and Life data
  • Savan Devani - Founder and CEO, Biotrillion


  • Hear how BioTrillion is developing a health technology platform called BioEngine4D, by applying machine learning and AI to aggregated Medical data and unique LIFEdata – now generatable via the ubiquity of multi-modality sensors existing within key Consumer smart devices.
  • Learn how novel digital biomarkers can be developed by computationally training and statistically mapping key diseases, via pathophysiologic-known pathways, to digitally measurable expressions. 
  • Explore how BioEngine4D can yield entirely new opportunities – to augment existing molecular biomarkers, early detect, and develop novel therapeutics – for a broad array of diseases, such as Alzheimer’s, Parkinson’s, Lung Cancer, and Melanoma.
  • Consider how novel uses of multimodal sensors within common smartphones and smartwatches can effectively:
  • place “a digital doctor” in your Life setting to continuously check for key disease indicators and catalyze earlier clinical diagnoses and timelier intervention. 
  • place “clinical trials in a pocket” and disrupt the slow and costly pharma drug development paradigm.




11:45am - 12:15pm 30 mins
Info
Algorithms for Image-Based & Non-invasive Biomarker Detection
AI enabled image analysis
  • Timothy S. LaCroix - Head, Clinical Research Business Development, Aranz Medical Inc.Silhouette, North America
  • The Increasing sophistication of Skin/Soft Tissue/Wound Measurement & Data Analytics
  • Crystal structure identification/ high throughput screening
  • Cancer case study: skin cancer/ nodules for breast cancer
  • Diabetes Case Study; DFU and Treatment Triage/Healing Prognosis
12:15pm - 1:30pm 75 mins
Lunch and Networking
1:30pm - 2:00pm 30 mins
Text Analytics: The Convergence of Big Data and Machine Learning
Big data analytics in healthcare and opportunities of AI innovation
  • Xia Wang - Director, AstraZeneca, USA
2:00pm - 2:30pm 30 mins
Text Analytics: The Convergence of Big Data and Machine Learning
Spotlight Presentation
2:30pm - 3:15pm 45 mins
Refreshment Break in the AI Exhibition Hall
3:15pm - 3:45pm 30 mins
Info
Text Analytics: The Convergence of Big Data and Machine Learning
Overcoming the hype of AI in drug development
  • Prasanna Rao - Head, Artificial Intelligence and Data Science, Pfizer

AI, Machine Learning, NLP, Deep Learning & other cutting - edge techniques have captivated the Pharma Executives. In R&D, AI will play a pivotal role in bringing drugs to market faster by reducing cycle time and improving operational efficiencies.


In this session we will discuss:

  • Various AI techniques, key to success in deploying AI solutions and lessons learnt.
  • Data Quality as well as Data Quantity and subject matter expertise is critical for Machine Training.
  • Algorithms, models, solutions are being created at a staggering pace. Does your use case need the coolest Deep Learning algorithm or are there other ways to solve it?
  • How can you be ready in your organization for adopting AI solutions?
3:45pm - 4:15pm 30 mins
Info
Text Analytics: The Convergence of Big Data and Machine Learning
AIding the navigation of small molecule space
  • Hugo Ceulemans - Scientific Director Discovery Data Sciences, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson
  • Unlocking and growing unconventional data sources
  • Unlocking data across partners by privacy-preserving and federated machine learning
  • ML-enabled incremental screening and hit extension
  • Leveraging confidence estimations for guiding data design
4:15pm - 5:00pm 45 mins
Info
Text Analytics: The Convergence of Big Data and Machine Learning
Closing Session Keynote: Nuritas and our Journey to Bring the World’s First AI-discovered Healthcare Product to the Market
  • Paul Rohricht - Chief Business Officer – Pharma, Nuritas Corporation

AI based drug discovery is in its infancy but is quickly growing up. While there are several AI-dedicated drug discovery platforms under development, at both pure-play AI companies and in groups within large pharma, there have been few success stories. Enter Nuritas and come with us as we take you through our journey to bring the world’s first AI-discovered healthcare product to market, from target, to prediction, to the unlocking (validation) phases, all within 2 years from initiation. We’ll cover lessons learned, and how we are applying these learnings in application to several targets relevant to pharma today.

5:00pm - 6:00pm 60 mins
Grand Opening of the BWB Poster & Exhibition Hall and Cocktail Reception
7:00am - 8:10am

Registration

More
8:10am - 8:15am
Conference Opening and Welcome

Conference Opening and Welcome

More
Showing of Streams
9:45am - 10:15am

Morning Coffee and Networking

More
Showing of Streams
Showing of Streams
12:15pm - 1:30pm

Lunch and Networking

More
Showing of Streams
2:30pm - 3:15pm

Refreshment Break in the AI Exhibition Hall

More
Showing of Streams
5:00pm - 6:00pm

Grand Opening of the BWB Poster & Exhibition Hall and Cocktail Reception

More